Teema RAUHA

Valitsin yhdeksi vaaliteemakseni RAUHAN – arvon, joka vaatii meiltä nyt uudenlaista asennetta ja päämäärätietoisuutta tässä muuttuneessa maailmassa.

Kohtaamme Euroopassa haasteita, jotka ylittävät kaikki aiemmat mittasuhteet. Venäjän julma hyökkäyssota Ukrainassa on osoitus siitä, että vapauden, kansanvallan, tasa-arvon, oikeusvaltioperiaatteen sekä ihmisoikeuksien puolustaminen on tärkeämpää kuin koskaan. Tässä konfliktissa me Euroopassa olemme asettuneet selkeästi tukemaan Ukrainaa – ei vain sen itsensä vuoksi, vaan myös periaatteiden vuoksi, joihin uskomme.

Rauha ei ole pelkästään aseiden vaikenemista. Se on ajankohtaistanut työn kokonaisturvallisuuden, vakauden ja oikeudenmukaisuuden hyväksi. Rauhan rakentaminen vaatii meiltä rohkeutta puolustaa arvojamme, mutta myös viisautta etsiä kestäviä ratkaisuja.

Emmekä selviä näistä haasteista yksin! Yhteistyö on elintärkeää – niin Naton kaltaisten puolustusliittojen puitteissa kuin laajemmin kansainvälisessä yhteisössä. Vahvistamalla liikenneyhteyksiä ja lisäämällä omavaraisuuttamme tavaratuotannossa voimme parantaa alueemme turvallisuutta ja taloudellista itsenäisyyttä. Pohjoisen raideyhteys Suomesta Ruotsiin, Norjaan ja Keski-Eurooppaan on tästä hyvä esimerkki.

Samoin suomalaisten vahvuudet puolustusteollisuudessa ja rajaturvallisuudessa ovat esimerkkejä alueista, joilla voimme edistää yhteistä turvallisuuttamme. Nämä toimet vaativat kuitenkin riittäviä resursseja ja yhteistyötä koko Euroopan tasolla.

Hyvä lukija, olemme oppineet paljon uusia käsitteitä – huoltovarmuus, strateginen omavaraisuus, kriittiset mineraalit, kyberturvallisuus. Nämä termit eivät ole vain sanahelinää, vaan ne muodostavat osan arkipäiväämme, haasteita, joihin meidän on vastattava yhdessä.

Meidän on toimittava nyt, jotta voimme rakentaa rauhan, joka kestää tulevaisuuden myrskyissä. Tämä on meidän vastuumme – ei vain itseämme, vaan tulevia sukupolvia varten. Yhdessä voimme luoda turvallisemman ja oikeudenmukaisemman maailman.

Samassa haluan muistuttaa, miksi äänestäminen EU-vaaleissa on tärkeää. Me elämme kansanvallassa, mikä tarkoittaa, että jokaisen ääni vaikuttaa. Kun kaikki käyttävät äänioikeuttaan, meistä tulee voimakas joukko, joka voi ohjata tulevaisuuttamme. Jos annamme vallan keskittyä vain pienelle, usein varakkaalle tai vaikutusvaltaiselle eliitille, kuten somejulkkiksille, astumme askeleen kohti oligarkiaa. Tämä kuulostaa valitettavan tutulta tilanteelta, joka vallitsee itänaapurissamme. Äänestämällä me voimme varmistaa, että demokratiamme pysyy elävänä ja toimivana. Älkäämme siis jättäkö käyttämättä äänioikeuttamme — se on kansalaisvelvollisuutemme ja voimamme.

Käytä ääntäsi tai muut päättävät puolestasi!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *